Akció!

Hans-Hermann Hoppe – Az Ember rövid történelme (e-könyv)

Ft

Az ember rövid történelme az olvasó elé tárja az emberiség történelmének revizionista értelmezését egy három tanulmányból álló rövid kötetben. Dr. Hans-Hermann Hoppe mesterien fonja egymásba a történelmet, a szociológiát, az etikát és a gazdaságelméletet, hogy bemutassa az ember gazdasági és politikai múltjának radikális alternatív magyarázatát.

Hogyan és miért alakulhattak ki a családi és a társadalmi kötelékek? Miért elengedhetetlen fontosságú a magántulajdon az emberi civilizáció gyarapodásához? Mi tette lehetővé azt, hogy az emberiség kiszabaduljon a malthusi csapdából és megteremtse az ipari társadalmunkat, ami képes eltartani egy sokkal nagyobb népességet? Valóban haladás lett volna az átalakulás az arisztokráciából a monarchián át a demokráciába, vagy inkább politikai hanyatlásként kellene értelmeznünk azt, ami lehetővé tette, hogy a modern központi államok az életünk minden területe felett uralkodjanak?

Ezeket a kérdéseket vizsgálja és válaszolja meg Dr. Hoppe a kötetben az osztrák közgazdaságtani iskola és a libertarizmus szemszögéből, és olyan következtetésekre jut, amik teljesen ellentmondanak a népszerű magyarázatoknak.

Kategória: