Franz Oppenheimer – Az Állam

4.990 Ft

Puhafedeles
Méretek: 13×20 cm
Oldalak száma: 204

Figyelem! Mivel mi csupán egy apró, “underground” könyvkiadó vagyunk, nem tudunk nagyobb készletet raktáron tartani a könyveinkből és megeshet, hogy a rendelésed leadását követően nyomtatjuk ki a könyveid. A termék szállítása így a készletünktől függően 3-5 hét is lehet. Köszönjük a megértést!
Kategória:

Leírás

Ez a könyv óriási hatást gyakorolt a modern libertárius mozgalomra és olyan gondolkodók alkalmazták a benne foglalt megállapításokat filozófiájuk alapjaként, mint Albert Jay Nock és Murray N. Rothbard.

Oppenheimer zseniális tisztánlátással mutatja be az Állam valódi természetét. Rendíthetetlen logikával bizonyítja be, hogy a politika valójában egy társadalmi osztály azon törekvését szolgálja, hogy munka nélkül, tehát nem gazdasági úton, rablással és eltulajdonítással jusson gazdasági javakhoz. Az Állam egy olyan intézmény, melyet egy győztes csoport a legyőzöttre kényszerít, hogy szabályozza a legyőzöttek feletti uralmát és biztosítsa önmagát a belső felkelések és a külső támadások ellen. Ennek az uralomnak a végső célja: a legyőzöttnek a győztes által való gazdasági kizsákmányolása, a leigázott csoport megdolgoztatása és megadóztatása az Államot irányító uralkodó osztály javára. Így a történelem az erőszakos uralkodók és a dolgozó emberek harca. Az egyik osztály harcol és politizál, míg a másik dolgozik az ő szolgálatukban.