Stefan Molyneux – Anarchia a mindennapokban

4.990 Ft

Puhafedeles
Méretek: 13×20 cm
Oldalak száma: 202
ISBN: 9781715594527

Figyelem! Mivel mi csupán egy apró, “underground” könyvkiadó vagyunk, nem tudunk nagyobb készletet raktáron tartani a könyveinkből és megeshet, hogy a rendelésed leadását követően nyomtatjuk ki a könyveid. A termék szállítása így a készletünktől függően 3-5 hét is lehet. Köszönjük a megértést!
Kategória:

Leírás

Nehéz megállapítani, hogy valaha rehabilitálható–e egy szó, vagy érdemes–e kísérletet tenni rá.

Az anarchia szó rémisztő képeket idéz fel az emberek fejében erőszakos tömegekről, molotov-koktélos fiatalokról és a mindenki mindenki ellen kaotikus háborújáról.

De az „anarchia” egyszerűen annyit jelent: „uralkodók nélkül” – és ez olyasvalami, amit keservesen kívánunk és védelmezünk az életünk megannyi területén. Ha egy politikai uralkodó döntené el, kihez házasodjunk, mit tanuljunk, mit dolgozzunk, fellázadnánk a szabadságunk elleni zsarnoki támadással szemben. Ha az állam döntené el, mit olvassunk és mit hallgassunk, jogosan lázadnánk fel a cenzúra és az agymosás ellen.

Hogyan tudjuk feloldani ezt az ellentmondást? Jó vagy rossz dolog „uralkodók nélkül” lenni? Miért rettegünk egyszerre attól, amit a legnagyobb becsben tartunk?

Ez a könyv erre keresi a választ és úgy érvel, hogy az uralkodóktól való szabadság nem olyasvalami, amitől félnünk kellene, hanem egy cél, amire folyamatosan törekednünk kellene.