Hans-Hermann Hoppe – Az ember rövid történelme: Fejlődés és hanyatlás

3.990 Ft

Puhafedeles
Méretek: 13×20 cm
Oldalak száma: 212
ISBN: 9781715594480

Kategória:

Leírás

Az ember rövid történelme az olvasó elé tárja az emberiség történelmének revizionista értelmezését egy három tanulmányból álló kötetben. Dr. Hans-Hermann Hoppe mesterien fonja egymásba a történelmet, a szociológiát, az etikát és a gazdaságelméletet, hogy bemutassa az ember gazdasági és politikai múltjának radikális alternatív magyarázatát.

Hogyan és miért alakulhattak ki a családi és a társadalmi kötelékek? Miért elengedhetetlen fontosságú a magántulajdon az emberi civilizáció gyarapodásához? Mi tette lehetővé azt, hogy az emberiség kiszabaduljon a malthusi csapdából és megteremtse az ipari társadalmat, ami képes eltartani egy sokkal nagyobb népességet? Valóban haladás lett volna az átalakulás az arisztokráciából a monarchián át a demokráciába, vagy politikai hanyatlásként kellene értelmeznünk azt, ami lehetővé tette, hogy a modern központi államok életünk minden területe felett uralkodjanak?

Ezeket a kérdéseket vizsgálja és válaszolja meg Dr. Hoppe a kötetben egy ausztro-libertárius megközelítésből, és olyan következtetésekre jut, amik teljességgel ellentmondanak a népszerű magyarázatoknak.

Támogasd a bejegyzést
(akár csak egy kávé árával):