Az oldalunk az olvasóink támogatásából tartja fenn magát. Ha az oldalunk rendszeres látogatója vagy és fontosnak találod az üzenetünket, kérjük támogass minket havi 1500 forinttal ide kattintva.

Túl kemény?

Többször megvádoltak azzal, hogy túl kemény vagyok a szülőkkel. “A szülők próbálják a legjobbat nyújtani nehéz körülmények között; nem ítélheted el a szülők gyakorlati instrukcióit valamiféle absztrakt és abszolút filozófiai mértékre hivatkozva. A szüleim nem voltak filozófusok – egyszerűen próbálták elmondani az igazságot, amiben ők hittek, amit ők pontosnak gondoltak.”

A csodálatos dolog egy filozófiai koncepció gyakorlati alkalmazásában az, hogy a teóriákat nagyon könnyű tesztelni. Filozófiai teóriákról beszélgetni azzal kapcsolatban, hogy mi okozta a Római Birodalom hanyatlását leginkább elmegyakorlatnak minősül, mivel nem mehetünk vissza az időben, hogy teszteljük a gyakorlatban.

Elméletek a családunkról viszont nagyon könnyen tesztelhetők, feltételezve hogy hozzáférésünk van a szóban forgó családtagokhoz.

Szilárd meggyőződésem, hogy a legtöbb emberi lény tökéletesen briliáns. A filozófia több évtizeden át való tanulmányozásával és számtalan emberrel való csodálatos beszélgetés árán jutottam erre a következtetésre. Biztos vagyok benne, hogy a szülők teljes tudatában vannak tetteiknek, és egy viszonylag egyszerű teszt be is tudja ezt bizonyítani, amely kielégít bármilyen racionális személyt.