Az igazság

Igaz az, hogy a szüleid azt választották, hogy megszülnek. Igaz, hogy azzal hogy meghozták ezt a döntést, a szüleid egy önkéntes kötelezettséget vállaltak magukra, amely feléd irányul. Ez a kötelezettség két fő részből áll: az első testi, a második erkölcsi.

A kötelezettség testi részébe tartozik a ruháztatás, étkeztetés, orvosi ellátás, menedék biztosítása stb. – az alapvető testi szükségletek. Nem fogok sok időt eltölteni ennek részletezésével ebben a könyvben, mivel a szülők döntő többsége sikeresen eleget tesz ennek a kötelességnek – és azok, akik nem, azoknak a fogyatékossága annyira nyilvánvaló, egy filozófiai könyv aligha szükséges ahhoz, hogy elősegítsük az elégtelenségük feltárását.

Az erkölcsi kötelesség melyet a szüleid vállaltak azzal, hogy világra hoztak kettős természetű. Az első részét többé kevésbé képes megérteni a társadalom, és magába foglalja az alapvető erényeket, mint az oktatásod és biztonságod megteremtése, tartózkodás a fizikai és érzelmi bántalmazástól stb.

A szüleid erkölcsi kötelezettségének feléd irányuló második része sokkal összetettebb és törékenyebb. Ez a becsületesség és tisztesség világa, és ez hatalmas kihívás világszerte a társadalmak számára.