Az oldalunk az olvasóink támogatásából tartja fenn magát. Ha az oldalunk rendszeres látogatója vagy és fontosnak találod az üzenetünket, kérjük támogass minket havi 1500 forinttal ide kattintva.

Az igazság

Igaz az, hogy a szüleid azt választották, hogy megszülnek. Igaz, hogy azzal hogy meghozták ezt a döntést, a szüleid egy önkéntes kötelezettséget vállaltak magukra, amely feléd irányul. Ez a kötelezettség két fő részből áll: az első testi, a második erkölcsi.

A kötelezettség testi részébe tartozik a ruháztatás, étkeztetés, orvosi ellátás, menedék biztosítása stb. – az alapvető testi szükségletek. Nem fogok sok időt eltölteni ennek részletezésével ebben a könyvben, mivel a szülők döntő többsége sikeresen eleget tesz ennek a kötelességnek – és azok, akik nem, azoknak a fogyatékossága annyira nyilvánvaló, egy filozófiai könyv aligha szükséges ahhoz, hogy elősegítsük az elégtelenségük feltárását.

Az erkölcsi kötelesség melyet a szüleid vállaltak azzal, hogy világra hoztak kettős természetű. Az első részét többé kevésbé képes megérteni a társadalom, és magába foglalja az alapvető erényeket, mint az oktatásod és biztonságod megteremtése, tartózkodás a fizikai és érzelmi bántalmazástól stb.

A szüleid erkölcsi kötelezettségének feléd irányuló második része sokkal összetettebb és törékenyebb. Ez a becsületesség és tisztesség világa, és ez hatalmas kihívás világszerte a társadalmak számára.