Kockáztatás

Amikor valaki azt mondja neked, hogy szeret, ez vagy egy őszinte tiszteletből fakadó állítás, amely a kölcsönös erény alapjain áll, vagy egy kihasználó és igazságtalan követelés a vagyonodért, idődért, készleteidért vagy helyeslésedért.

Igen kevés van a kettő között.

A szeretet vagy valós, és egy igazi élvezet, vagy hamis, és az elképzelhető legkorruptabb és leggyávább formája a lopásnak.

Ha a szeretet valós, akkor nem helyez a másikra igazságtalan kötelezettségeket. Ha a szeretet valós, akkor szabadon adott, követelések nélkül. Ha egy jó ember a szeretetét adja neked, és te nem viszonzod, akkor rájön, hogy hibázott, tanul egy kicsit és továbbáll. Ha egy nő azt mondja neked, hogy szeret téged, és aztán neheztel bármiféle hezitációra vagy kölcsönzés hiányára a részedről, akkor nem szeret téged, hanem a “szeretet” szót használja egyfajta kampóként, hogy csapdába csaljon, amelyben a saját károdra cselekszed azt, amit szeretne.

Honnan tudhatod, hogy a szeretet, amit valaki kifejez feléd igaz-e vagy sem?

Nagyon-nagyon egyszerű.

Amikor őszinte, érzed.

Viszont mi történik, ha egy szülő szeretetet követel tőlünk?

Nos vagy engedelmeskedünk a követelésének és úgy teszünk, mintha kedvesen reagálnánk, vagy szembesítjük őt a manipulációjával – ezzel az egész kapcsolat alapját fenyegetve.

Vajon valaki, aki igazán szeret minket valaha is ilyen pozícióba juttatna?