Definiálni a Szeretetet

Ha az emberek arról fantáziálnak, hogy tudják mi az igazság, akkor elkerülhetetlenül abbahagyják az igazság keresését. Ha hazafelé vezetek, megállok, amikor odaérek. Ha az emberek arról fantáziálnak, hogy tudják mi az a jóság, elkerülhetetlenül abbahagyják a jóság megértésére való törekvést.
És a legfontosabb az, hogy ha az emberek arról fantáziálnak, hogy ők máris jók, abbahagyják azt, hogy jóvá váljanak. Ha szeretnél egy gyermeket, és hiszel abban, hogy terhes vagy, abbahagyod, hogy megpróbálj teherbe esni.

A kérdés – amire már tudjuk a választ – tehát marad: miért van az, hogy az emberek, akik azt állítják, hogy szeretnek, soha nem mondják el, hogy mi az a szeretet?*

Ha egy híres matematikus vagyok, és a gyerekem odajön hozzám és a szorzótábláról kérdez, durva és modortalan lenne tőlem, ha elutasítanám a kérdését. Ha odamegyek az anyámhoz, aki 30 éven át azt állította, hogy szeret engem, és megkérdezem mi is az a szeretet, miért van az, hogy kikerüli a válaszadást? Miért forgatja a bátyám a szemét és változtatja meg a témát, amikor arról kérdezem, hogy mi az, amit szeret bennem? Miért állítja az apám, hogy szeret, miközben folytonosan elutasít mindent, amit én fontosnak tartok?

Miért használ körülöttem mindeni folyton olyan szavakat, amit nem definiálnak? Birtokukban van egy tudás, amit nem tudnak kifejezni? Ez nem jó indok arra, hogy elutasítsák egy téma megvitatását. Egy novellaíró, aki ösztönösen ír, nem viselkedne ellenségesen, amikor az inspirációjának forrásáról kérdezik. Nem tudna tökéletes választ adni, de nem lenne oka folyton elkerülnie a témát.

Hacsak…

Hacsak, természetesen, egy plagizáló.