1990-ben Murray Rothbard és Lew Rockwell útjára indítottak egy havi folyóiratot Rothbard-Rockwell Report néven. Ebben a lapban kihirdették, hogy szakítanak az akkori libertárius párttal és közösséggel, mert nem tűrik tovább a nihilizmust, a kulturális relativizmust, az agresszív keresztényellenességet és a felelőtlen, hippikultúrát ami megszállta a mozgalmat. Úgy látták, hogy azok a nihilo-libertáriusok, akiktől szabadulni akarnak, visszataszítónak tűnnek minden tisztességes, középosztálybeli ember szemében, ami stratégiailag veszélyeztet a libertarianizmus és a szabadság jövőjét. Továbbá azt is látták, hogy ahogyan terjed a hippikultúra a libertárius körökben, úgy torzul el egyre inkább a libertarianizmus kifejezés és válik “az őrült vagy a szabados szinonimájává”. Így új mozgalmat indítottak paleo-libertarianizmus néven, ami kimondottan jobboldali, kimondottan védelmezi a keresztény, burzsoá értékeket és központi tételévé teszi, hogy a konzervatív, burzsoá, keresztény kulturális közeg elengedhetetlen a libertarianizmus megvalósításához.

Rothbard 1995-ös halálával a paleo-libertárius mozgalom elveszítette a momentumát és végül a feledésbe merült – legalábbis ideiglenesen.

Itt archiváljuk és a magyar olvasóközönség elé tárjuk a Rothbard-Rockwell Report 9 évének gyöngyszemeit, az örökérvényű írásokat a paleo-libertarianizmus legkiemelkedőbb gondolkodóinak tollából.